• +0624183461
  • info@smaaksoldaatjes.nl

Over ons

Over Smaaksoldaatjes

Smaaksoldaatjes is het bedrijf van Bas Vermeulen (1978), vader van twee,  wielrenner, schaatser én vooral: kookfanaat. De Volkskrant schreef hier een mooi artikel over: ‘ICT-er Bas Vermeulen dacht ‘Laat ik iets doen wat ik nog niet kan.’ .

“Koken met kinderen heb ik altijd al leuk gevonden, want of het nou gaat om proeven en snijden of het echte koken en opmaken van de borden: alles is een ontdekkingsreis voor ze! Met mijn kookschool laat ik kinderen zien hoe ontzettend leuk, lekker én makkelijk gezond koken kan zijn. En dat is belangrijk: als betrokken ouder hoor en zie ik steeds vaker dat kinderen in de problemen komen door slechte voeding. Aan mij de eer mijn passie voor koken over te brengen op deze mini-chefs, de toekomst van Nederland!

Mijn kookschool is in 2014 uit pure passie ontstaan. Ik werkte jarenlang in de zakenwereld, maar kon mijn ei er niet meer kwijt. Ik zegde mijn baan op en richtte Smaaksoldaatjes op. Eindelijk kon ik fulltime mijn passie voor gezond koken op anderen – en dan met name kinderen – overbrengen. Wat is het dan ook ontzettend gaaf om begin 2018 vast te stellen dat ik, samen met mijn enthousiaste collega’s, maandelijks tientallen kooklessen, kookfeestjes en kookworkshops geef! 

Culinair ben ik geïnspireerd geraakt door diverse keukens. Frans, Belgisch, Italiaans, Grieks: bij veel keukens voel ik mij thuis. De keuken van Kreta maakt mij het gelukkigst – het is niet toevallig de gezondste keuken ter wereld. Er wordt met aandacht voor de seizoenen gekookt en ze gebruiken vooral groenten, fruit, olijfolie en noten, mooie verse vis en iets minder vaak vlees. Heerlijk! Wat is het leuk om nu ook anderen met deze en andere gezonde keukens kennis te laten maken!”

Oftewel…

Smaaksoldaatjes is meer dan een kinderkookschool waar kinderen met heel veel plezier leren koken. Smaaksoldaatjes staat óók voor eerlijk eten en gezonde, lokale, seizoensgebonden producten: eten waar je blij van wordt!