• +0624183461
 • info@smaaksoldaatjes.nl

  Kookfeestjes

  Koop snel cadeaubonnen van Smaaksoldaatjes

  Smaaksoldaatjes organiseert leerzame en inspirerende kookfeestjes voor kinderen van 5 tot 18 jaar. Het feestje kan bij je thuis plaatsvinden of in onze leuke kookruimte in Amsterdam Oost (foto).

  Onze kookfeestjes

  Kookfeestjes duren ongeveer 3 uur. Tijdens het feestje dragen de mini-chefs een kookschort. Ook krijgen de kinderen een koksmuts waarop ze hun naam schrijven. Als de mini-chefs zich wat meer thuis voelen én in de kooksfeer zijn gekomen, spreken we het menu door en verdelen we de taken.

  Dan begint het echte koken. Snijden, raspen, kneden, mengen, bakken, koken, grillen, stomen, borden opmaken en vooral proeven! Halverwege het feestje zetten we de jarige in het zonnetje en kunnen de cadeautjes uitgepakt worden. Na het koken eten de kinderen de zelfgemaakte gerechtjes gezellig samen op. Vaak is er genoeg gekookt en kunnen de ouders mee eten. Bekijk onze foto-impressie om te zien hoe leuk onze kookfeestjes zijn!

  Na afloop van het kookfeestje krijgen alle kinderen de recepten ter herinnering aan het feestje mee naar huis. Meteen een kookfeestje aanvragen.

  Het menu

  De kinderen koken één menu, dat we in overleg bepalen. Veel is hierbij mogelijk. We maken alles zelf, pakjes en zakjes komen er niet aan te pas. Het menu zal uiteindelijk passen binnen onze filosofie van gezonde voeding. Ook zal het grotendeels bestaan uit seizoensgebonden producten. De moeilijkheidsgraad van het menu wordt aangepast aan de leeftijd en ervaring van de kinderen. Door onze jarenlange ervaring is het voor ons geen enkel probleem rekening te houden met diëten en (voedsel)allergieën. Onze kookdocenten worden niet erg blij van bijvoorbeeld worstenbroodjes of cupcakes. Die komen bij ons dan ook niet voor.

  De thema’s pasta, pizza en sushi zijn het meest populair en erg geschikt voor wat grotere groepen. De high-tea is ook veelgevraagd. Hierbij leren wij de kinderen zowel zoet als hartig bakken. Ook koken we regelmatig een driegangen menu. De jarige geeft dan aan wat hij/zij lekker vindt. Meerdere kleinere gerechtjes uit bijvoorbeeld de Spaanse of Griekse keuken zijn ook leuk om samen te maken. Dit is bij uitstek geschikt voor kinderen die eens wat nieuws willen uitproberen. Zoek je helemaal iets uitdagends? Dan leren wij de kinderen een Indische rijsttafel koken met meerdere authentieke gerechten.

  Alle menu’s kunnen wij zowel vegetarisch als met vlees of vis aanbieden. Wij vinden het hoe dan ook erg leuk als de jarige zelf enkele ideeën aandraagt!

  Een veilige kookomgeving

  Bij alle kookfeestjes is het uitgangspunt de kinderen een veilige en vertrouwde omgeving bieden. Vooraf bepalen we met de ouders of de kinderen mogen snijden, of dat wij dit voor hun doen. Ook werken wij met speciale lichtgewicht messen die dankzij de kleine grip zeer goed hanteerbaar zijn voor kinderen. Omdat een ongelukje vaak in een klein hoekje zit, is de chef gecertificeerd kinderEHBO’er. Verder is een EHBO-doos standaard aanwezig. De chef heeft ook een certificaat hygiënisch werken: HACCP.

  De prijs

  Kookfeestje bij u thuis

  Een kookfeestje voor 6 kinderen bij u thuis kost bij Smaaksoldaatjes € 169. Voor elk volgend kind rekenen wij  € 10  extra. Bij de prijs is inbegrepen:
  – verse ingrediënten
  – receptkaarten voor thuis
  – koksmutjes
  – professionele begeleiding.

  Hiernaast nemen wij kookschorten, koksdoeken en de benodigde keukenmaterialen mee. De jarige krijgt van ons een toepasselijk cadeautje. Vanzelfsprekend ruimen wij na afloop de keuken op. Woont u buiten de regio Amsterdam, dan bedragen de reiskosten 35 cent per kilometer. Kookfeestje aanvragen.

  Kookfeestje bij ons – TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR!

  Een kookfeestje voor 6 kinderen bij ons in de kookruimte kost € 219. Voor elk volgend kind rekenen wij  € 10 extra. Bij de prijs is inbegrepen:
  – eten en drinken tijdens het feestje
  – verse ingrediënten
  – receptkaarten voor thuis
  – koksmutjes
  – professionele begeleiding.

  Kookschorten, koksdoeken en de benodigde keukenmaterialen zijn uiteraard aanwezig. Uiteraard hangen wij de slingers op en krijgt de jarige een passend cadeautje van ons. 

  Wilt u na afloop met de ouders het glas heffen op de jarige? Dan kunnen wij in onze kookstudio zorgen voor een lekkere fles witte of rode wijn, prosecco of bier. Dit verrekenen wij op basis van verbruik. Kookfeestje aanvragen.

  Workshops tot zomer 2020

  22 maart – Nagerecht – bijna vol
  19 april – Rijsttafel
  17 mei – Patisserie

  Cadeautip!

  Geef een leuke kookworkshop cadeau. De gelukkige ontvanger kan zelf een workshop uit onze kalender kiezen. Ook handig; wij kunnen de cadeaubon direct naar de ontvanger versturen!