• +0624183461
  • info@smaaksoldaatjes.nl

Koken op school

Koken op school

Smaaksoldaatjes brengt kinderen met veel plezier een gezondere levensstijl bij. Koken op school leert kinderen hoe leuk én lekker koken met gezonde, lokale en seizoensgebonden producten is!

Smaaksoldaatjes op uw school of BSO?

Wij komen graag bij u op school of bij de kinderopvang voor het geven van een workshop over gezonde voeding of voor een serie kinderkooklessen. Zelfs voor groepen 1 en 2 hebben we een geschikt lesprogramma!

Ons aanbod

De mogelijkheden om op school te koken zijn enorm. Vaak is meer haalbaar dan vooraf gedacht. Hier worden we het meest voor gevraagd:

Kinderkookclubs.
Dit is een serie kinderkooklessen op een vast tijdstip met dezelfde groep kinderen, waarbij alle lessen gegeven worden door een vaste kookdocent. In de laatste les presenteren de kinderen traditiegetrouw een aantal gerechtjes aan docenten en ouders.

Eenmalige kinderkooklessen. Hier koken wij met één of meerdere kookdocenten met de gehele klas. Vaak sluiten wij hier aan bij een thema dat binnen de klas actueel is.

Koken met de hele school. 
Regelmatig worden wij gevraagd om hele schooldagen met meerdere klassen te komen koken. Wij komen hierbij altijd met meerdere kookdocenten op locatie en geven honderden leerlingen een inspirerende kinderkookworkshop. Wij denken hierbij graag mee om een leuke kick-off te organiseren en proberen zoveel mogelijk op het bestaande rooster aan te sluiten.

Naast de nodige productkennis leren de kinderen bij Smaaksoldaatjes ook verschillende keukentechnieken. Wij stimuleren samenwerken en laten de kinderen zoveel mogelijk zelf doen. De chef verdeelt de taken, coacht en adviseert. Wij merken dat deze lesstijl de kinderen de meeste ruimte geeft om zelf te ontdekken hoe leuk koken is!  

Is er geen keuken(materiaal) aanwezig?

Voor ons geen enkel probleem! Wij zijn gewend de materialen zelf mee te nemen. Onze docenten kunnen in vrijwel elke ruimte kooklessen geven. Wij hebben ruime ervaring met het koken zonder kookstel of oven. We kunnen dus altijd lekkere gerechten met de kinderen bereiden. Het lesprogramma wordt vooraf bepaald. Het is zo ingericht dat wij met de aanwezige hulpmiddelen kwalitatief hoogstaande kooklessen kunnen geven. Wij beschikken over handige mobiele kookplaten, die wij overal mee naar toe kunnen nemen. 

Goed om te weten: wij beschikken uiteraard over geldige VOG-verklaringen. Onze lessen sluiten aan op initiatieven als De Vreedzame School en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Wij worden regelmatig betaald uit Mocca vouchergelden.  

Interesse in koken op school?

Vul meteen het formulier in: aanvragen koken op school of stuur een e-mail naar info@smaaksoldaatjes.nl !

Hier zijn we onder andere in actie geweest:

5e Montessori Watergraafsmeer, 6e Montessorischool Anne Frank, 7e Montessorischool,
Admiraal De Ruyterschool, Al Maes, Al Yaqoet, Aldoende, AKROS, Amstelland International School, An Noer, Antoniusschool, Antoontjes, As-Siddiq,
Barbaraschool, Bavinck, Bijenkorf Houten, Berlagelyceum, Bos & Lommerschool,
Capelleschool, Combiwel, Compananny, Corantijn, Catherinaschool, CBS Beurthonk, CSG Liudger,
Damstede Lyceum, Dapperschool, De Archipel, De Blauwe Lijn, Bonkelaar, De Boomgaard, De Hoeksteen, De Ijsbreker, De Kinderboom, De Kleine Kapitein, De Honingraat, De Knotwilg, De Meander, De Rivieren, De Satelliet, De Wissel, Dynamo welzijn,
Hannie Schaftschool, Het Fort, Freekids, Het Veldboeket, Hoekstee, HKC Amsterdam, HKC De Wereldboom, Humankind, diverse Huizen van de Wijk Amsterdam,
IBS Elif, Ichthusschool, IJdoornschool, IKC De Boomgaard, IKC De Nieuwe School, IKC Tuindorp, IKC Zeven Zeeën , Impuls,
Joop Westerweel,
Kennemer College, Kindercampus Zuidas, Kinderopvang De Bilt, Kinderrijk, Kleuterschool de Boomhut, Kunstmagneetschool De Kraal,
Mgr. Bekkersschool, MK Oostzanerwerf, Montessorischool Boven ’t IJ, Lumion, Merkelbachschool, Norlandia kinderopvang,
Obs De Roos, Oranje Nassauschool, Oya’s Childcare,
Partou kinderopvang, Poolster,
SBO De Zeppelin, SBO Dr. A Verschoorschool, SBO Universum, Scholengemeenschap Thamen, Sint Nicolaasschool Nibbixwoud, Slotermeerschool, SKOV Beverwijk, Spaarndammerhout, SPIN, Stichting Wijsneus, SVO Dynamica XL, SVO Orion College Drostenburg, SVO Pouwercollege,
Talententent Zuid, Taste of Amsterdam, Tinteltuin,
Unikidz,
Vinea jeugdvakanties, Volksuniversiteit Amstelland,
Welschap Kinderopvang, Werkspoorfestival. etc. etc.