• +0624183461
 • info@smaaksoldaatjes.nl

  Koken op school

  Koken op school

  Smaaksoldaatjes brengt kinderen met veel plezier een gezondere levensstijl bij. Koken op school leert kinderen hoe leuk én lekker koken met gezonde, lokale en seizoensgebonden producten is!

  Smaaksoldaatjes op uw school of BSO?

  Wij komen graag bij u op school of bij de kinderopvang voor het geven van een workshop over gezonde voeding of voor een serie kinderkooklessen. Zelfs voor groepen 1 en 2 hebben we al een geschikt lesprogramma!

  Naast de nodige productkennis leren de kinderen bij Smaaksoldaatjes ook verschillende keukentechnieken. Wij stimuleren samenwerken en laten de kinderen zoveel mogelijk zelf doen. De chef verdeelt de taken, coacht en adviseert. Wij merken dat deze lesstijl de kinderen de meeste ruimte geeft om zelf te ontdekken hoe leuk koken is! In de laatste les presenteren de kinderen een aantal gerechtjes aan docenten en ouders. Na afloop van het lesprogramma worden de deelnemers beloond met een Smaaksoldaatjes-oorkonde.

  Is er geen keuken(materiaal) aanwezig?

  Voor ons geen enkel probleem! Wij zijn gewend de materialen zelf mee te nemen en kunnen daardoor in vrijwel elke ruimte kooklessen geven. Wij hebben ruime ervaring met het koken zonder kookstel of oven. We kunnen dus altijd lekkere gerechten met de kinderen bereiden. Het lesprogramma wordt vooraf bepaald. Het is zo ingericht dat wij met de aanwezige hulpmiddelen kwalitatief hoogstaande kooklessen kunnen geven.  Ook beschikken wij over handige mobiele kookplaten, die overal mee naar toe genomen zouden kunnen worden. 

  Goed om te weten: wij beschikken uiteraard over geldige VOG-verklaringen. Daarnaast sluiten onze lessen aan op initiatieven als De Vreedzame School en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Ook worden onze lessen regelmatig betaald uit Mocca vouchergelden.  

  Interesse in koken op school?

  Vul meteen het formulier in: aanvragen koken op school!

  Workshops 2018

  10 november – Verse worst
  1 december – Strooigoed
  16 december – Kerstbrunch

  Cadeautip!

  Geef een leuke kookworkshop cadeau. De gelukkige ontvanger kan zelf een workshop uit onze kalender kiezen. Ook handig; wij kunnen de cadeaubon direct naar de ontvanger versturen!