• +0624183461
 • info@smaaksoldaatjes.nl

  Koken op school

  Koken op school

  Smaaksoldaatjes brengt kinderen met veel plezier een gezondere levensstijl bij. Koken op school leert kinderen hoe leuk én lekker koken met gezonde, lokale en seizoensgebonden producten is!

  Smaaksoldaatjes op uw school of BSO?

  Wij komen graag bij u op school of bij de kinderopvang voor het geven van een workshop over gezonde voeding of voor een serie kinderkooklessen. Zelfs voor groepen 1 en 2 hebben we een geschikt lesprogramma!

  Naast de nodige productkennis leren de kinderen bij Smaaksoldaatjes ook verschillende keukentechnieken. Wij stimuleren samenwerken en laten de kinderen zoveel mogelijk zelf doen. De chef verdeelt de taken, coacht en adviseert. Wij merken dat deze lesstijl de kinderen de meeste ruimte geeft om zelf te ontdekken hoe leuk koken is! In de laatste les presenteren de kinderen een aantal gerechtjes aan docenten en ouders. De deelnemers krijgen na afloop van het lesprogramma een Smaaksoldaatjes-oorkonde.

  Is er geen keuken(materiaal) aanwezig?

  Voor ons geen enkel probleem! Wij zijn gewend de materialen zelf mee te nemen. Onze docenten kunnen in vrijwel elke ruimte kooklessen geven. Wij hebben ruime ervaring met het koken zonder kookstel of oven. We kunnen dus altijd lekkere gerechten met de kinderen bereiden. Het lesprogramma wordt vooraf bepaald. Het is zo ingericht dat wij met de aanwezige hulpmiddelen kwalitatief hoogstaande kooklessen kunnen geven. Wij beschikken over handige mobiele kookplaten, die wij overal mee naar toe kunnen nemen. 

  Goed om te weten: wij beschikken uiteraard over geldige VOG-verklaringen. Onze lessen sluiten aan op initiatieven als De Vreedzame School en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Wij worden regelmatig betaald uit Mocca vouchergelden.  

  Interesse in koken op school?

  Vul meteen het formulier in: aanvragen koken op school!

  Hier zijn we onder andere in actie geweest:

  5e Montessori Watergraafsmeer, 7e Montessorischool, Al Yaqoet, Aldoende, An Noer, Antoontjes, As-Siddiq, Berlagelyceum, Capelleschool, CSG Liudger, De Bonkelaar, De Kleine Kapitein, De Satelliet, De Wissel, Het Veldboeket, Hoekstee, Humanistisch Kind Centum Amsterdam, IKC De Nieuwe School, Ichthusschool, IJdoornschool, Lumion, Kennemer College, Kindercampus Zuidas, Kinderopvang De Bilt, Kinderrijk, Mgr. Bekkersschool, Montessorischool Boven ’t IJ, Oranje Nassauschool, Partou kinderopvang, Poolster, Scholengemeenschap Thamen, Slootermeerschool, SKOV Beverwijk, Volksuniversiteit Amstelland, etc. etc.

  Workshops 2019

  13 april – Patisserie
  11 mei – Sushi
  8 juni – Mexicaans

  Cadeautip!

  Geef een leuke kookworkshop cadeau. De gelukkige ontvanger kan zelf een workshop uit onze kalender kiezen. Ook handig; wij kunnen de cadeaubon direct naar de ontvanger versturen!