• +0624183461
 • info@smaaksoldaatjes.nl

  Kinderkookles

  Kinderkooklessen inschrijven

  Smaaksoldaatjes geeft kinderkookles aan kinderen tot 15 jaar. We gebruiken daarbij eerlijke en seizoensgebonden producten. De kinderen leren onder begeleiding van de chef gezonde gerechten uit verschillende keukens koken. Ons uitgangspunt hierbij is dat alles door de mini-chefs zelf wordt gemaakt. Pakjes en zakjes komen er bij Smaaksoldaatjes niet aan te pas.

  Tijdens de lessen raken de kleine chefs bekend met verschillende kooktechnieken. De moeilijkheidsgraad van de lessen wordt aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Omdat de mini-chefs vaak trots zijn op wat ze bereid hebben krijgen ze de gerechtjes en de receptkaarten mee naar huis. Dan kunnen ze het ook lekker thuis laten proeven.

  Wij bieden drie soorten kinderkooklessen aan:

  Elke kinderkookles is praktijkgericht. Na de aftrap door de chef gaan de schorten om. Daarna nemen we de huisregels en het menu met elkaar door. Dan beginnen we echt te koken. Snijden, raspen, kneden, mengen, bakken, koken, grillen, stomen, borden opmaken en vooral: proeven!

  Open inschrijving

  Vanwege de Corona-beperkingen zijn er momenteel geen openbare workshops ingepland.

  Inschrijven
  Wij geloven in een persoonlijke benadering. Daarom is er per kinderkookles plaats voor maximaal 18 kinderen. Ga meteen naar het inschrijfformulier!


  Kinderkookles op maat

  Naast de workshops geven wij ook kinderkooklessen voor besloten groepen. Denk hierbij aan kinderen die een etentje voor hun ouders koken, kookles voor ouder & kind samen of kooklessen voor ouders die geïnspireerd willen worden gezond te koken voor het gezin. Het thema en de samenstelling van de kookles bepalen we dus in overleg. Zolang we maar alles zelf maken. Pakjes en zakjes komen er niet aan te pas. Keukenmaterialen kunnen wij meenemen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  Een veilige lesomgeving

  Bij alle kinderkooklessen is het uitgangspunt de kinderen een veilige en vertrouwde omgeving bieden. Als wij met messen werken, doen wij dat met speciale lichtgewicht messen. Die zijn dankzij de kleine grip zeer goed hanteerbaar voor kinderen. Omdat een ongelukje vaak in een klein hoekje zit, is de chef gecertificeerd kinderEHBO’er. Een EHBO-doos is dus ook standaard aanwezig. Daarnaast heeft de chef een certificaat hygiënisch werken: HACCP. Vanwege de hygiëne dragen onze mini-chefs een schort én een koksmuts, wel zo leuk!

   Ga meteen naar het inschrijfformulier!